WK atletiek – Peter Genyn (T51) realiseert de dubbel na winst op 100m

Gepost op 21 Jul. 2017

De Belgische Para-atleet Peter Genyn (T51) realiseerde vandaag opnieuw de dubbel op het WK atletiek in Londen. Na winst op de 400m, pakt hij ook de gouden medaille op de 100m sprint in de klasse T51 (paraplegie). Ook op de Paralympische Spelen in Rio pakte hij tweemaal goud op die afstanden.

Naast hem stonden ook de Fin Piispanen en de Algerijn Berrahal aan de start van de 100 meter. Genyn wist op voorhand dat dit een sterk bezette wedstrijd was en het spannend zou worden voor goud. 

Peter begon erg sterk aan de wedstrijd. Hij was snel weg en nam meteen afstand van Piispanen en Berrahal, die hun tragere start niet meer konden goedmaken. Genyn bouwde zijn voorsprong meter na meter verder uit.  Onze landgenoot won uiteindelijk met meer dan een meter voorsprong aan de streep en klokte af in een tijd van 21.10. Piispanen (21.54) en Berrahal (22.08) vervolledigden prachtige podium. 

De atleet, die ondersteund wordt door sportfederatie Parantee-Psylos, was erg tevreden over zijn resultaat:“Ik wist dat het erg nipt zou worden, want Toni en ik hadden enkele spannende wedstrijden in Zwitserland eerder dit jaar. Ik ben blij dat ik hier vandaag aan het langste einde trek. Het komt ons beiden ten goede. We duwen elkaar naar een hoger niveau en gaan tot op de limiet. Het is goed voor ons en voor de sport.”