Wielrennen - Gemengde gevoelens na WK piste

Gepost op 21 Mar. 2016

De voorbije vier dagen vond in het Italiaanse Montichiari het WK wielrennen op de piste plaats. België zakte met 4 renners (Parantee atleten) af.

Grootste medaillehoop was Diederick Schelfhout (klasse C3) die de voorbije 2 WK's steeds een medaille op de kilometer tijdrijden kon wegkapen. Het werd echter niet zijn WK. Op de kilometer eindigde hij 6de, op de 3km achtervolging 7de. Diederick miste de laatste procenten om voluit te gaan na rugproblemen in de voorbereiding. In de kwalificaties van de scratch liep het mis, een Amerikaanse renner tikte het achterwiel van Schelfhout aan en hij kwam ten val. Hij kon de reeks nog uitrijden en zich plaatsen voor de finale maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij zijn sleutelbeen had gebroken. Geen finale van de scratch dus, Diederick werd na de diagnose al terug gevlogen naar België waar hij vandaag wordt geopereerd.

Arnout Matthys (klasse C2) reisde licht grieperig af wat bleek uit de resultaten van zijn eerste 2 nummers. Matthys reed 2 officiële Belgische records maar zijn trainingstijden lieten de voorbije weken veel meer zien. Tweemaal een vijftiende plaats was zijn aandeel. In de afsluitende scratch deed Matthys het erg goed, hij plaatste zich voor de finale en kwam als 8ste C2-renner over de streep. Een top-10 plaats en enkele punten erbij voor de kwalificatieprocedure richting Rio, deze doelstelling werd behaald.

Tandem Griet Hoet & Anneleen Monsieur (pilote) verbaasden reeds met sterke trainingstijden en verbaasden opnieuw in Montichiari. Op de 3km achtervolging veroverden ze het Belgisch record en eindigden met 03.42.080 op de 6de plaats. Op de kilometer tijdrijden verbeterden ze het Belgisch record. Hun tijd van 01.11.462 was goed voor een 7de plaats.

Tandem Anita De Coster & Caren Commissaris (pilote) reden de sprint. Ze konden zich met 13.463 net niet plaatsen voor de finales. Met een 9de plaats kwamen ze 1 plaats tekort.

Beide tandems bewezen dat er nog veel progressiemarge is en dat belooft voor de toekomst.