Vlekkeloze Man-Kei To staat in de halve finale WK G-badminton

Gepost op 23 Feb. 2024

Onze landgenote Man-Kei To staat in de halve finales van het enkelspel op het wereldkampioenschap G-badminton in Pattaya, Thailand. Ze klopte de Israelische Gorodetzky in de kwartfinales. In het gemengd dubbelspel speelt ze samen met haar partner Jaime Aranguiz uit Chili de kwartfinale tegen de Chinese toppers Qu en Liu.

Het wereldkampioenschap G-badminton in Pattaya verloopt erg voortvarend voor Man-Kei To. Onze landgenote raakte vlot door de poules van het enkelspel en in de eerste ronde schakelde ze in twee sets de Braziliaans Daniele Torrez Souza uit met 9-21, 7-21. In de kwartfinales moest ze het opnemen tegen de Israëlische Nina Gorodetzky, nummer 10 van de wereld. Ook die partij liep gesmeerd voor de Kiki, zelf de nummer twee van de wereld in de klasse WS WH1. Met 14-21 en 9-21 haalde ze vlot de halve finale, die op zaterdag gespeeld wordt (6u30 Belgische tijd). Ze komt uit tegen de Sujirat Pookkham, een stevige klepper. De Thaise behaalde zilver op de Paralympische Spelen in Tokyo en is meervoudig wereldkampioen.

“De loting stond echt wel aan mijn kant voor de poules en de knock-outs. Dat ik in de kwartfinale uitkwam tegen de Israëlische Nina Gorodetzky, gaf mij vertrouwen. Haar klopte ik al meermaals”, zegt Man-Kei, die uitkijkt naar een halve finale tegen Pookkham. “Dat wordt een mooie wedstrijd. Surijat is een goede vriendin en speelt al langer op topniveau. Zij was vroeger een voorbeeld voor mij. Hier speelt zij voor eigen publiek, dus het zal sowieso een stevige match worden. Vorig jaar kon ik één keer van haar winnen in Canada, hopelijk kan ik dat spel opnieuw terugvinden.”

Het gemengd dubbelspel liep al even gezwind voor onze landgenote. Samen met haar partner Jaime Aranguiz haalde ze vlot de eerste ronde van de knock-outs, waarin het Thaise duo Sumpradit-Thinjun met 21-10, 21-7 voor de bijl ging. De Chinese toppers Zi Mo Qu en Yu Tong Liu zijn hun opponenten in de kwartfinale op zaterdag (3u45 Belgische tijd). “Die twee samen lijken onverslaanbaar, maar uiteraard doen we ons best.”

Volg de wedstrijden op het WK G-badminton live

Man-Kei To won vorig jaar goud op het Europees kampioenschap in Apeldoorn (Nederland). In 2022 pakte ze op de vorige editie van het wereldkampioenschap een zilveren medaille in het dubbelspel bij de dames, samen met de Turkse Emine Seckin. Dit jaar speelt Man-Kei het enkelspel en gemengd dubbelspel.

De wedstrijden van Kiki zullen live te volgen zijn. Volg hier de resultaten van Man-Kei To op het wereldkampioenschap op de voet.