Van Acker en Devos stoten door naar halve finales: medaille is zeker, maar welke kleur?

Gepost op 30 Sep. 2017

Florian Van Acker en Laurens Devos plaatsten zich voor de halve finales op het Europees kampioenschap tafeltennis in Lasko (Slovenië). België is zo zeker van twee individuele medailles op dit EK tafeltennis. Welke kleur het wordt, weten we later deze namiddag.

Laurens Devos kwam vanmorgen als eerste in actie in het Tri Lilije complex in Laško. De klasse 9-speler kwam uit tegen Ashley Thompson. De Brit is het nummer 18 op de wereldranglijst. Het ging bij momenten vrij gelijk op tussen beide spelers. Maar Laurens behield toch de controle en won in drie sets: 11-8, 11-7, 11-9. In de halve finale komt Laurens Devos uit tegen de Spanjaard Perez Gonzalez (ITTF 7). Ze spelen om 12u50.

Daarna was het de beurt aan Florian Van Acker in de klasse 11 voor tafeltennissers met een verstandelijke handicap. Hij moest het opnemen tegen de Fransman Antoine Zhao (ITTF 17). Van Acker won zijn wedstrijd met 3-0. Florian Van Acker moet het in zijn halve finale opnemen tegen Lucas Creange (FRA, ITTF 3). Hij speelt om 15u20.

Laurens Devos en Florian Van Acker plaatsten zich dus voor de halve finales van het Europees kampioenschap en verzekeren zich zo van een medaille, want in tafeltennis wordt brons uitgereikt aan beide verliezers van de halve finales. Uiteraard willen ze zich knokken naar een plaats in de finale! Welke kleur ze aan die medaille kunnen geven weten we deze namiddag?