Tweede medaille voor Peter Genyn: zilver op de 100m (T51)

Gepost op 07 Jun. 2021

De Belgische opener viel deze keer te eer aan Mathieu Moulart in het verspringen T47 (armamputatie) en hij deed dit op een fantastische wijze. In lastige omstandigheden (lees: wind op kop van minimaal 2m/s) hield hij het hoofd koel. Zijn eerste sprong was een best goed sprong maar toen moest hij nog wat warmlopen... In zijn tweede sprong haalde hij zijn PB naar 5m93 op de zesde plaats op 2cm van de vijfde plaats. De derde en vierde sprong gaan we snel vergeten (nulsprongen). Maar toen kwam de beste Mathieu naar boven met een reuzesprong naar 6m04 bij -2.8 m/s tegenwind weerom een verbetering van zijn PB en nieuw Belgisch record en een mooie vijfde plaats. Met zijn zesde sprong kon hij zich niet meer verbeteren maar was met 5m98 wel weer een schitterende sprong.

Mathieu eindigde vijfde in zijn competitie met 3 zijn drie verste sprongen ooit. Hij kan terugblikken op een zeer geslaagd EK. Proficiat!

Tijdens het verspringen was het de beurt aan Peter Genyn op de 100m T51 (wheelen). Na zijn gouden medaille op de 200m hadden we hoge verwachtingen. Spijtig genoeg werd hij tweede in een tijd van 20.72 en dit na een paar gemiste slagen. “Toni was heel sterk en rijdt sinds 2019 al erg goed op de 100 meter. Ook in Tokyo zal hij er staan op de twee nummers”, zegt Peter Genyn, die teleurgesteld was na zijn wedstrijd. “Ik ben ontgoocheld over mijn race. Bij mijn eerste slagen schoof ik door op het moment dat ik op mijn hoepels sloeg en toen was het kalf al verdronken. Het weer is hier heel variabel en misschien reed ik vandaag niet met de juiste soort hars op mijn handschoenen.”

Het werd dus een zilveren medaille voor Peter. Maar hij kan toch terugkijken op een geslaagd EK en kan hoopvol uitkijken naar de Paralympics in Tokyo. 

Last but not least mocht de 17-jarige Cécile Goens de Europese Kampioenschappen letterlijk afsluiten met haar 800m T34 (wheelen). Cécile reed een knappe wedstrijd en eindigde derde met een tijd van 3:02.65 een paar seconden boven haar besttijd gereden vorige week op de supersnelle piste van het Zwitserse Arbon