Twee nieuwe wereldrecords in de atletiek in Dubai

Gepost op 13 Feb. 2024

Na de twee wereldrecords van Maxime Carabin en een Europees record voor Léa Bayekula vorige week in Sharjah blijven de G-atleten van Paralympic Team Belgium geschiedenis schrijven. Roger Habsch en Maxime Carabin verbeterden in Dubai elk het wereldrecord op de 100m in hun categorie (T51 en T52).

Het zijn vruchtbare weken voor Maxime Carabin. In Sharjah (Verenigde Arabische Emiraten) vestigde hij het wereldrecord op de 200 en 400 meter in de klasse T52. Nauwelijks een paar dagen later verbeterde hij in Dubai zijn wereldrecord op de 100 meter tot 16.25. Drie records op drie afstanden in slechts een paar dagen tijd, het zegt veel over de honger van de Ligue Handisport Francophone-atleet. "De omstandigheden waren optimaal na de generale repetitie van vorige week. Alles zat goed: ik was ontspannen, goed voorbereid, geconcentreerd, … Ik kon rekenen op een zeer vloeiende push en een beetje hulp van de wind. Dit is een perfecte start van het seizoen. Ik had me niets beters kunnen wensen."

Ook Roger Habsch liet van zich spreken. Na een mooie prestatie in Sharjah liet hij zich in Dubai gelden door de 100m T51 te winnen in een tijd van 19.13. Zo verbeterde hij zijn eigen wereldrecord van vorig jaar en bewees hij dat hij ook in dit Paralympisch jaar een tegenstander is om rekening mee te houden. "Ik had zo'n prestatie zo vroeg in het seizoen niet verwacht. Het bewijst dat ik in goede vorm en goed voorbereid ben. Ik heb een paar goede tijden neergezet op training en de baan- en windomstandigheden waren gunstig. Dit geeft me motivatie voor het vervolg van het seizoen!"

Het programma van de 15e Dubai International Open Athletics Meeting, dat verstoord werd door de regen, loopt nog tot 15 februari. De competitie zal waarschijnlijk nog meer mooie prestaties opleveren van Belgische atleten zoals Maxime Carabin en Roger Habsch, maar ook Léa Bayekula en Ilias Benkaddour.