Trofee Victor Boin 2022 – Jury lanceert oproep tot kandidaten

Gepost op 20 Dec. 2022

Naar jaarlijkse gewoonte zal de Nationale Trofee Victor Boin binnenkort een Belgische paralympische atleet bekronen voor zijn/haar prestaties van het afgelopen jaar of voor zijn/haar carrière en rol binnen de paralympische beweging. De jury lanceert een officiële oproep naar alle clubs die een kandidaat willen voordragen.

De Nationale Trofee Victor Boin, die een atleet slechts eenmaal kan winnen, werd in 1974 voor het eerst uitgereikt en beloont elk jaar een paralympische atleet voor zijn/haar prestaties van het afgelopen jaar en/of voor zijn/haar carrière en rol binnen de paralympische beweging. De trofee draagt de naam van ex-voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité Victor Boin, die de eerste voorzitter en mede-stichter was van het Belgian Paralympic Committee.

Deze prestigieuze prijs werd al aan talrijke iconen van de paralympische beweging overhandigd, zoals Michèle George (2012), Marieke Vervoort (2014), Peter Genyn (2016), enz.

De opvolg(st)er van paralympische goalballer Johan De Rick (2020) en tafeltennisser Laurens Devos (2021) zal worden verkozen door een vakjury geleid door Denis Jaeken, oud-voorzitter van het Belgian Paralympic Committee.

Belgische clubs kunnen een kandidaat voordragen via onderstaand formulier. Dit formulier dient voor 20 januari 2022 ingevuld te worden teruggestuurd. In geval van vragen, aarzel niet contact te nemen met guillaume.gobert@paralympic.be of met de federatie waarbij de club is aangesloten (G-sport Vlaanderen of Ligue Handisport Francophone).