Toyota wordt partner van het Belgian Paralympic Committee

Gepost op 09 Jun. 2017

Toyota is voor de periode 2017 tot 2024 een mondiaal partnership aangegaan met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Internationaal Paralympisch Comité (IPC). De overeenkomst is op zo’n manier opgesteld dat ook de Nationale Paralympische Comités (NPC’s) er rechtstreeks voordeel uit halen. Het merk associeert zich als één van de grote partners, een ‘gold partner’, met het Belgian Paralympic Committee (BPC). BPC en Toyota verbinden zich tot aan de Paralympische Spelen van 2024.

 

Het begin van het partnership werd geofficialiseerd op vrijdag 9 juni bij de overhandiging van drie voertuigen aan BPC. Het gaat om een Lexus CT 200h (ecoscore 79) en twee Toyota Auris TS hybride (ecoscore 77). Toyota zal, naast een belangrijke financiële inbreng, ook extra voertuigen ter beschikking stellen aan BPC voor de promotie van evenementen, sportstages, etc.

Toyota is uiteraard fier om de allereerste wereldwijde ‘TOP Partner’ te zijn in de categorie ‘Mobiliteit’, een nieuwe categorie die tegenwoordig niet enkel draait om de auto, maar die ook producten en diensten verstrekt om het leven van veel mensen te verrijken.

PC en Toyota verbinden zich tot aan de Paralympische Spelen van 2024.

Anne d’Ieteren, voorzitter van BPC : « Wij zijn zeer verheugd om een nieuwe grote partner te mogen verwelkomen. Deze steun is van essentieel belang om de gemeenschappelijke doelen te bereiken van de Beweging in België, bestaande uit BPC en diens twee leden Ligue Handisport Francophone en Parantee-Psylos. We hebben de ambitie om het paralympisme in ons land naar een hoger niveau te tillen door elke dag een betere omkadering aan onze atleten te bieden. Dit kan enkel mogelijk gemaakt worden door betrouwbare en ambitieuze partners zoals Toyota ».
 
Timothy Manuel, CEO van Toyota Belgium : « Toyota wil mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken en in functie van deze missie verlenen we onze steun aan het Belgian Paralympic Committee. We hebben in het bijzonder aandacht voor deze atleten die dagelijks hun grenzen opzoeken en die ons allen inspireren onze eigen obstakels te overstijgen. Wijzelf hebben enkele hindernissen genomen door als eerste een hybride wagen op de markt te brengen, intussen reeds 20 jaar geleden. Vandaag verkoopt Toyota in België 54% hybride wagens en het is met groot genoegen dat wij het Belgian Paralympic Committe drie hybride wagens met hoge ecoscores ter beschikking stellen, waarvan BPC de perfecte ambassadeur zal zijn.

Betreffende Toyota:

Toyota is één van de grootste autoconstructeurs ter wereld met merken als Toyota en Lexus. Toyota is van plan de CO2 uitstoot van de verkochte wagens tegen 2050 te verminderen met 90%. De huidige marktleider voor hybride wagens introduceerde in 1997 op grote schaal de Prius als eerste hybride wagen. Tegenwoordig biedt Toyota, van Yaris tot RAV4 en nu ook de Auris, een uitgebreid gamma aan van hybride wagens. In België rijden meer dan 50% verkochte Toyota wagens rond die hybride zijn. In 2015 bracht Toyota de Mirai op de markt die zich verplaatst op waterstof. In België stelt Toyota 2.730 mensen te werk.