Tokyo 2020 onthult de details over de estafettetocht van de Paralympische vlam

Gepost op 02 Apr. 2021

Het Organisatiecomité van de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 heeft de details van de estafettetocht van de Paralympische vlam, die zal doorgaan van 12 tot 20 augustus, bekend gemaakt. Voor het eerst is er geen sprake van één enkele vlam die worden ontstoken, maar zullen er tientallen vuurvlammetjes zijn in het hele land. Deze zullen dan samengebracht worden om uiteindelijk de Paralympische vlam te vormen.

Enkele dagen nadat de estafettetocht van de Olympische vlam werd bekendgemaakt, onthult Tokyo 2020 nu de details van de « vuurfestivals », die samenvallen met de estafettetocht van de Paralympische vlam. Deze zullen plaatsvinden in de 47 provincies van Japan, eindigend in de provincies waar de Paralympische competities zullen plaatsvinden.

Elke provincie is vrij om te kiezen hoe hij dit evenement wil vieren, met als gemeenschappelijk doel de Paralympische geest met zoveel mogelijk mensen te delen. De vlam zal op deze manier bijvoorbeeld scholen en ziekenhuizen bezoeken, maar eveneens de sites van de Paralympische winterspelen van Nagano of het Peace Memorial Museum in Okinawa. Het doel van deze « Share Your Light » festivals, die zullen plaatsvinden tijdens andere traditionele Japanse festivals, is om de feestelijke sfeer van de Olympische Spelen te behouden tot aan de Paralympische Spelen.

Alle details van de festiviteiten kan je terugvinden op de officiële website (momenteel enkel in het Engels beschikbaar):

Op 20 augustus, zullen de vuurvlammetjes vanuit de verschillende provincies samengebracht worden met deze van Stoke Mandeville (GB), de bakermat van de Paralympische Beweging, om op die manier de Paralympische vlam te vormen. Een laatste estafettetocht zal dan plaatsvinden in de Japanse hoofdstad, van 21 tot 24 augustus, om te eindigen tijdens de openingsceremonie van de Paralympische Spelen.