Tennis: Volg België op de World Team Cup

Gepost op 28 Apr. 2017

De World Team Cup - het equivalent van de Davis Cup en de Fed Cup voor het rolstoeltennis - vindt plaats van 1 tot 7 mei op het Italiaanse eiland Sardinië. Ons land wordt er bij de heren vertegenwoordigd door een team van drie spelers: Joachim Gérard (Ligue Handisport Francophone, C.F.T.F.R), Jef Vandorpe (Parantee-Psylos, Forest Wheels) en Gert Vos (Parantee-Psylos, Stade Leuven). Mike Denayer, die onze kleuren in Rio zowel in het enkel- als in het dubbelspel verdedigde, wordt deze week geopereerd en zal dus een tijdje niet meer op de tennisbaan te zien zijn.

Naast groepsleider Joachim Gérard, winnaar van een bronzen medaille in Rio en nummer 3 op de wereldranglijst, zal het talent Jef Vandorpe aan zijn eerste World Team Cup deelnemen. Hij is amper 15 jaar oud en staat vandaag 64de op de wereldranglijst. Gert Vos, reeds aanwezig in Sydney 2000 en nu 117de op de ITF-ranglijst, vervolledigt het team.

Coach Marc Grandjean streeft er vooral naar om “in de eerste wereldgroep te blijven, die uit de 12 beste landen bestaat (n.v.d.r. : België trad in 2015 toe tot deze ‘1e divisie’). Het grote potentieel van Jef Vandorpe voorspelt veel goeds voor de toekomst. Maar daarvoor moet Jef eerst en vooral veel ervaring opdoen…