Tatyana Lebrun rijgt persoonlijke records aan elkaar

Gepost op 06 Apr. 2022

De Para Swimming World Series hielden eind maart halt in Berlijn. Paralympic Team Belgium werd er vertegenwoordigd door zwemmers Chloé Sébille, Aymeric Parmentier en Tatyana Lebrun. En die laatste bevestige haar vormpeil door maar liefst 5 maal (!) een persoonlijk record te noteren.

De benjamin van de Belgische delegatie op de Paralympische Spelen van Tokio had aangegeven dat de Spelen voor haar op menselijk vlak een énorme verrijking waren geweest, maar op sportief vlak een tegenvaller. Het staat buiten kijf dat de zwemster van de Ligue Handisport Francophone nu wel zeer tevreden mag zijn over haar start van de 'Road to Paris 2024', waar ze hoopt te schitteren.

Bein maart, in het Italiaanse Lignano, liet Tatyana Lebrun (S10-SB9-SM10) reeds drie persoonlijke records optekenen en eindigde ze knap 4e op de 100m schoolslag. Ze verklaarde toen aan de Ligue Handisport Francophone dat « het zwembad wel korter leek dan 50m ». Zo goed voelde ze zich.  Voor het eerst in haar carrière bleef ze onder de de 1:20 op de 100m schoolslag, haar favoriete discipline.

De jonge zwemster, die nu omkaderd wordt door Philippe Midrez, technisch directeur van de Fédération Francophone de Natation, deed in Berlijn nog enkele hondersten beter en verscherpte haar PR tot 1:19.81. In de Duitse hoofdstad verbeterde ze ook haar besttijden op de 50m vrije slag, de 50m schoolslag en tweemaal op de 200m wisselslag. Ze plaatste zich ook voor 2 A-finales.

Iemand lijkt dus op weg naar een knalprestatie op de wereldkampioenschappen, die van 12 tot 18 juni plaatsvinden in het Portugese Madeira!

Alle resultaten van de drie zwemmers op de website van de Ligue Handisport Francophone.