Tafeltennisser Florian Van Acker wint zilver op de French Para Open

Gepost op 09 mei. 2022

Florian Van Acker heeft het zilver in de wacht kunnen slepen in de single heren (Klasse 11) op het ITTF-tornooi SQY French Para Open (Fa40). In de finale kon hij niet winnen van de Fransman Lucas Creange. Bart Brands (Klasse 5) en Marc Ledoux (Klasse 8) strandden in de kwartfinales.

Florian Van Acker lijkt in een heel goede vorm dit jaar. Nadat hij al kon winnen op de Costa Brava Open eind maart, sleept hij nu ook het zilver in de wacht op de French Para Open in Ile-de-France.

Na een gecontroleerde groepsfase, met 2 eerder makkelijke overwinningen in 3 sets, moest Florian het in de kwartfinales opnemen tegen de Spanjaard Eduardo Cuesta Martinez, waar hij aan het langste eind trok in de 5e set (9-11, 11-9, 11-9, 5-11, 11-7). In de halve finale kreeg hij de Zuid-Koreaan Kim Gi Tae, vijfde van de wereld, als moeilijke tegenstander te verwerken, maar ook hier kon Florian de partij na 5 sets in de wacht slepen (11-8, 8-11, 11-4, 4-11, 11-8). Helaas was Lucas Creange in de finale een maatje te sterk in 3 sets (6-11, 8-11, 7-11).

Marc Ledoux kreeg als groepswinnaar een bye voor de achtste finales. In de volgende ronde wachtte hem de Zweed Andersson, die helaas heel sterk bleek en waar Marc geen antwoord op kon bieden. Bart Brands, kon de kwartfinales bereiken na een mooie winst tegen de Duitser Didion in de achtste finales. Dit was voor hem echter het eindstation na verlies tegen de Turk Ozturk.

Dimitri Ghion (Klasse 4) , Benjamin Marotte (Klasse 3), Antoine Maeck (Klasse 3) en Sabine Toussaint (Klasse 4) overleven de groepsfases jammer genoeg niet.

Deze week (11 tot 14/05) nemen Laurens Devos, Marc Ledoux, Florian Van Acker, Ben Despineux en Benjamin Marotte deel aan de Slovenia Para Open (Fa40) in Lasko.