Tafeltennis - Loicq plaatst zich voor de Spelen van Rio

Gepost op 16 Mar. 2016

In februari maakten we de officiële selectie van de tafeltennissers Marc Ledoux, Florian Van Acker en Laurens Devos al bekend. Vandaag weten we dat Mathieu Loicq het Rio Paralympic Team Belgium zal vervoegen! De bipartite die het Belgian Paralympic Committee voor de atleet van de Ligue Handisport Francophone indiende, werd door het ITTF (International Table Tennis Federation) positief beantwoord. 

Mathieu Loicq maakt zich zo klaar voor zijn vierde deelname aan de Paralympische Spelen. De atleet uit Herseaux (E.L.S.H. “Claude Goffin”), momenteel 15e op de wereldranglijst in klasse 8, veroverde in Athene 2004 tweemaal goud (in het enkelspel en in teamverband). Zijn dubbelpartner Marc Ledoux (Strépy-Bracquegnies, E.L.S.H. "Claude Goffin") zal er ook bijzijn in Rio. Beide atleten staan ingeschreven voor zowel de enkelcompetitie als de teamcompetitie, waar ze ons land in klasse 8 zullen verdedigen.

De bipartites ingediend door het Belgian Paralympic Committee voor Bart Brands (Brasschaat, Sint-Niklase Tafeltennisclub & Nodo TTC) en Ben Despineux (Eupen, Sint-Niklase Tafeltennisclub) kregen helaas een ongunstig antwoord.