Tafeltennis : Florian Van Acker verovert zilver in Lasko

Gepost op 15 mei. 2018

Vier Belgische tafeltennissers met topsportstatuut namen afgelopen week deel aan de Slovenian Open in  Lasko. Na het EK en WK behoort dit F40 tornooi tot het hoogste niveau. In klasse 11 (mentale handicap) baande Florian Van Acker zich een weg naar het zilver. De hoogstaande finale verloor hij van de Hongaar Palos.

De Belgen beginnen Lasko goed te kennen. De kleine Sloveense stad, omringd door heuvels, organiseert elk jaar een paralympisch tafeltennistornooi met een internationaal deelnemersveld. In 2017 was Lasko nog het decor voor het EK. Dit jaar is de stad, bovenop de Open van afgelopen week , ook gastheer van het WK dat plaats zal vinden in oktober.

In klasse 11 legde Florian Van Acker, nummer 1 van de wereld, een mooi parcours af tot aan de finale. Als reekswinnaar, waarbij hij geen set moest toestaan, was hij bye in de achtste finales. In de kwartfinale won hij met 3-0 van de Pool Chybinski (ITTF 15). Ook de Japanner Takemori (ITTF 9) kon geen set binnenrijven in de halve finale. Onze landgenoot nam het in de finale op tegen de Hongaar Palos (ITTF 2). Een eerdere confrontatie vond plaats in Rio waar onze landgenoot de sterkste was in de halve finale. Ditmaal moest Florian Van Acker zich neerleggen bij een 3-1 nederlaag. De Belg mocht wel het podium op om zijn zilver in ontvangst te nemen.

Ben Despineux (klasse 7 – ITTF 18) ging eruit in de achtste finale tegen de Braziliaan Salmin Filho. Marc Ledoux (klasse 8 – ITTF 14) en Bart Brands (klasse 5, ITTF 10) geraakten niet door de groepsfase.