Tafeltennis : Devos En Despineux Kronen Zich Tot Europees Kampioen Voor Teams

Gepost op 04 Oct. 2017

Op de slotdag van het Europees kampioenschap tafeltennis in het Sloveense Lasko halen Laurens Devos en Ben Despineux goud in klasse 9 van de teamcompetitie. Voor Devos is dit zijn tweede titel op het tornooi, na eerder de beste te zijn geworden in het enkelspel.

Nadat Despineux en Devos als eersten uit de poulefase kwamen, kregen het duo in de halve finale het Zweedse tweetal Andersson-Gustafsson tegenover zich. Het werd een zeer slopende en gelijk opgaande wedstrijd tegen het duo dat in mei dit jaar nog de WK-titel won in het team event (klasse 9). Lees meer hier. Eindscore : 2-0.
In de finale namen onze landgenoten het vanmiddag op tegen het Italiaanse duo Mohamed Amine Kalem en Samuel De Chiara. Het Belgisch team stak eerst de dubbel op zak met 3-1. In het enkelspel kon Laurens Devos het vervolgens afmaken tegen Mohamed Amine Kalem in 3-0. Een 2-0 eindwinst voor België.

België sluit dit EK af met drie medailles : goud voor Laurens Devos in het enkelspel klasse 9 (hemiplegie), goud voor het duo Laurens Devos-Ben Despineux in het teamevent (klasse 9) en brons voor Florian Van Acker in het enkelspel klasse 11 voor atleten met een verstandelijke handicap.

De medailleteller van het Paralympic Team Belgium, behaald op Europeseen wereldkampioenschappen in 2017, staat nu op twaalf stuks.