Tafeltennis - België scheert hoge toppen

Gepost op 13 mei. 2016

De tornooien volgen zich in snel tempo op voor onze tafeltennisers. Vorige week tekende een Belgische delegatie present voor de Slovenian Open te Lasko. In deze internationale, hoogaangeschreven competitie was de jonge en indrukwekkende Laurens Devos (ITTF 3) eindwinnaar in klasse 9. Hij versloeg hierbij 3 spelers uit de top-5 van de wereldranking, waaronder de Chinese nummer 1 Ma Lin. In klasse 8 werd Marc Ledoux uitgeschakeld in de achtste finale. Voor Mathieu Loicq (ITTF 15) eindigde het tornooi na de poules. Benjamin Marotte (classe 3 – ITTF 36) bereikte ook de achtste finales. Jammer genoeg moest hij het opnemen tegen de sterke Duitser Guertler, nummer 11 van de wereld. Ben Despineux (ITTF 17), die niet deelnam aan de individuele competitie, kon de kwartfinale bereiken van het teamtornooi.

Enkele dagen later hadden de Belgische atleten een nieuwe afspraak met de wereldelite, ditmaal op de Slovakian Open in Bratislava. Florian Van Acker (ITTF 1) in klasse 11 (mentale handicap) en Laurens Devos toonden opnieuw dat ze grote kanshebbers zijn op een gouden medaille voor de Spelen in Rio. De twee jonge atleten waren primus van de klas in Bratislava.

Benjamin Marotte overleefde de poules, maar ook deze keer strandde hij in de achtste finale (klasse 3). Marc Ledoux kwam uit in de kwartfinale waar hij logischerwijs het onderspit moest delven tegen de Pool Grudzien, nummer 5 van de wereld. Mathieu Loicq verloor in de achtste finale tegen zijn rechtstreekse concurrent Mai uit Oekraïne(ITTF 16). Voor Ben Despineux eindigde het tornooi na de poules.