Tafeltennis – Marc Ledoux en Mathieu Loicq veroveren brons in de team competitie van Bayreuth

Gepost op 19 Jun. 2017

Na het bereiken van de achtste finale in de individuele competitie, namen Marc Ledoux (ITTF 13) en Mathieu Loicq (ITTF 14) deel aan de team competitie van de Bayreuth Open, een F40 competitie dat zich de afgelopen dagen afspeelde in Duitsland. Ze behaalden er de bronzen medaille in klasse 8.

Het duo Loicq/Ledoux, goed voor goud op de Paralympische Spelen van Athene in 2004, kwam als eerste uit de poulefase in Bayreuth. Ze versloegen Groot-Brittannië (ploeg 2) en Nederland. Het dubbelspel tegen de Engelsen was bloedstollend aangezien onze landgenoten drie keer een matchbal redden alvorens ze de overwinning binnen haalden. In de kwartfinale speelden de twee atleten van LHF, Ligue Handisport Francophone (club ELSH Clause Goffin), ijzersterk tegen Rusland. Ze verslaan de Russische ploeg zowel in het dubbel als in het enkelspel (Marc Ledoux).

In de halve finale staan ze recht tegenover de eerste ploeg van Groot-Brittannië, vertegenwoordigt door Mc Kibbin (ITTF 12) en Wilson (ITTF 8). Na een vijfde, beslissende set en een 9-9 tussenstand werd de felbevochten wedstrijd uiteindelijk gewonnen door de Britten: 3-2. Vervolgens werd Mathieu Loicq verslagen in het enkelspel door Wilson met 0-3.

Het tweetal komt dus terug uit Bayreuth met een bronzen medaille.

De team competitie vond plaats na de individuele competitie, waarbij een andere paralympische atleet, Laurens Devos, reeds de overwinning behaalde in klasse 9. Lees meer