Tafeltennis – Belgen presteren sterk op internationaal toernooi Lasko

Gepost op 11 mei. 2017

De Belgische tafeltennissers behaalden mooie resultaten op het internationaal toernooi in Lasko (Slovenië). In het enkelspel won Florian Van Acker een zilveren medaille. Ben Despineux en Mathieu Loicq grepen het brons. Van Acker behaalde met de Hongaar Palos het goud in de teamcompetitie.

Van 6 tot 9 mei vond in het Sloveense Lasko een internationaal tafeltennistoernooi plaats. Het factor 40-event is een belangrijke ontmoeting met oog op het Europees kampioenschap dat in september in dezelfde stad zal doorgaan.

België werd vertegenwoordigd door Benjamin Marotte (klasse 3, ITTF-39), Ben Despineux (klasse 7, ITTF-16), Marc Ledoux (klasse 8, ITTF-10), Mathieu Loicq (klasse 8, ITTF-17) en Florian Van Acker (klasse 11, ITTF -1).

In het enkelspel kon Florian Van Acker (klasse 11, verstandelijke handicap) doorstoten tot de finale, na winst in de kwartfinale en halve finale tegen respectievelijk de Japanners TaKahashi (ITTF-18) en Kato (nog geen klassement ITTF). In de finale moest hij het onderspit delven tegen de sterke Hongaar Palos (ITTF-2) met 1-3. Florian Van Acker keerde zo met zilver terug naar huis.

Ben Despineux behaalde brons in zijn klasse 7. In de kwartfinale won hij gemakkelijk tegen de Spanjaard Morales (ITTF-7) met 3-0. De Oekraïner Nikolenko (ITTF-2) was in de halve finale een tikkeltje te sterk voor Despineux. Ben stond op het podium naast het nummer één, twee en drie op de wereldranglijst. Een resultaat dat kan tellen! In de teamcompetitie trad Despineux aan met de Braziliaan Stroh. Ze versloegen Thailand met 2-1 en vervolgens ging Nederland met 2-0 voor de bijl. Zo werd het duo eerste in hun poule, maar ze verloren in de kwartfinale van een duo uit Zweden en Kroatië met 1-2.

Mathieu Loicq eindigde in klasse 8 als eerste in zijn poule. In de kwalificaties zette hij mooie prestaties neer en hij haalde het tot in de halve finale tegen de Brit MC Kibbin (ITTF-13). Loicq verloor na een spannende wedstrijd met 2-3. Hij haalde toch de bronzen medaille binnen.

Ook Marc Ledoux (klasse 8) werd eerste in zijn poule. In de kwalificaties ging hij in zijn eerste wedstrijd onderuit tegen de Italiaan De Chiara (ITTF-23) met 2-3.

Benjamin Marotte (klasse 3) overleefde de poulefase niet.

In de teamcompetitie speelde Florian Van Acker samen met Palos in de klasse 11. Samen veroverden ze het goud.

In de klasse 8 werden Marc Ledoux en Mathieu Loicq tweede in hun poule. Na de overwinningen tegen Argentinië en Nederland in de voorrondes stootten ze door naar de kwalificatie. Ze werden verslagen door Paralympisch kampioen Oekraïne.