Sven Decaesstecker vlaggendrager van het Rio 2016 Paralympic Team Belgium

Gepost op 22 Aug. 2016

Ter gelegenheid van het Closing Olympics / Opening Paralympics evenement, dat gisteren door het BPC en het BOIC werd georganiseerd in het Rio House te Oostende, heeft het Belgian Paralympic Committee zwemmer Sven Decaesstecker aangeduid als vlaggendrager voor de openingsceremonie van de Paralympische Spelen.
 
Op 7 september zal zwemmer Sven Decaesstecker met de Belgische vlag het Maracanã stadion binnenwandelen, met in zijn spoor het Paralympic Team Belgium.

Foto's © Steve Dinneweth

Dankzij zijn lang uitgebouwde carrière komt deze eer toe aan Decaesstecker, die in Rio deelneemt aan zijn vierde Paralympische Spelen. In Athene, Peking en Londen leverde de Parantee atleet prestaties af van het hoogste niveau. Hij behaalde drie maal een top 5 (5e op 100m schoolslag in 2004, 4e op 200m wisselslag in 2008 en 5e op 200m wisselslag in 2012). De atleet met een onderbeenamputatie kroonde zich tot Europees Kampioen in 2011 op de 200m wisselslag. Op zijn palmares staan ook twee bronzen medailles op WK’s en een zilveren plus twee bronzen medailles op Europese kampioenschappen. Hij werd in een recent verleden ook laureaat van de Nationale Trofee Victor Boin, en kreeg ook als eerste atleet de trofee Sportspress Paralympiër van het Jaar.

Door zijn zeer actieve betrokkenheid in de Paralympische beweging, is de zwemmer uit Roeselare eveneens kandidaat om lid te worden van de atletencommissie van het International Paralympic Committee.