Succesvolle stage in Belek voor Paralympic Team Belgium

Gepost op 28 Nov. 2022

Ter gelegenheid van zijn jaarlijkse trainingskamp in 2022 nodigde Paralympic Team Belgium zijn atleten en staf uit voor een week in Belek, Turkije (21 tot 27 november). Dit was een grote primeur, want de olympische en paralympische delegaties trainden zij aan zij met een gemeenschappelijk doel voor ogen: de Spelen van Parijs 2024.

Atleten zagen elkaar terug of maakten kennis met elkaar, nadat ze ontvangen werden door de voorzitters Jean-Michel Saive (BOIC) en Marc Vergauwen (BPC) en de delegatieleiders voor Parijs 2024, Olav Spahl (BOIC) en Olek Kazimirowski (BPC). Een week lang konden ze allen gebruik maken van de hoogwaardige infrastructuur van de Gloria Sport Arena om te trainen en kennis uit te wisselen.

Op de stage kon elk delegatielid kennismaken met olympische en paralympische disciplines en dit maakte een grote indruk bij velen. Dit initiatief stond bovenaan in de activiteitenlijst; daar was eensgezindheid over. Hockeyers, roeiers en stafleden ontdekten het goalbal met onze Belgian Bulls of tafeltennis met Marc Ledoux en Bart Brands, terwijl para-atleten zich konden wagen aan hockey samen met de Red Panthers of aan boogschieten in het gezelschap van de Belgische boogschutters. Iedereen heeft genoten van deze ervaring en zal terugblikken op een stage met mooie herinneringen!

Er stonden ook verschillende workshops op het programma: Tatyana Lebrun (Para swimming) en Tim Celen (Para cycling) deelden hun verhalen met hun collega(para)-atleten, Olek Kazimirowski gaf de paralympische delegatie een voorproefje van de Spelen in Parijs en coaches Christophe Prémont en Remko Meeusen verzorgden een Olympic Coaching Platform voor olympische en paralympische coaches.

De hele paralympische delegatie kwam ook bijeen voor een workshop die was voorbereid door de twee mental coaches. Door middel van kleine uitdagingen konden zij leren hoe de ander werkt en hoe zij kunnen samenwerken, waarbij zij elkaars kwaliteiten benutten om een gemeenschappelijk doel te bereiken.

Kortom, het lijkt erop dat deze Turkse week een groot succes was voor Paralympic Team Belgium.