Ski – De Belgen op de wereldbeker in Kühtai en St Moritz

Gepost op 22 Dec. 2016

De competities volgen in snel tempo op voor onze skiërs. Na deelname aan de Europabeker te Pitztal in Oostenrijk staat de Wereldbeker van Kühtai en St Moritz (Zwitserland) voor de deur. In deze competitie, waarin de skiërs telkens twee reeksen moeten afleggen, staan ze oog in oog met de elite van over heel de wereld.

Wegens een val in Pitztal blijft Marie-Morgane Dessart momenteel buiten strijd. Ze is aangekomen in België om van haar blessure te herstellen.

Enige deelnemer Elonor Sana, die gegidst wordt door haar zus, heeft deelgenomen aan de Slalom van Küthai. Helaas heeft de tandem de eindstreep niet gehaald en werd bijgevolg niet geklasseerd. Het duo krijgt de dag erop een nieuwe tegenslag te verwerken. Door een val zijn ze genoodzaakt hun de competitie te staken en eveneens de Wereldbeker in Sankt Moritz aan zich te laten voorbijgaan.

Jasper Balcaen (klasse LW9 – hemiplegie) die niet in Küthai deelnam was onze enige vertegenwoordiger in Sankt Moritz. Tijdens de Giant Slalom eindigde hij 19de in zijn wedstrijd met 119.28 punten. De dag erna bereikte hij op de Slalom de 12de plaats met 93.86 punten. Op 22 December, tevens de laatste dag van de competitie, kon Jasper helaas niet aan de wedstrijd deelnemen wegens koorts.

Ontdek hier de agenda van onze skiërs voor dit seizoen.