Selectiecriteria: aanpassingen met het oog op Tokyo 2020 en communicatie van de criteria voor Beijing 2022.

Gepost op 09 Feb. 2021

Wegens de huidige sanitaire crisis, werd de wedstrijdkalender van verschillende sportdisciplines aangepast. Deze wijzigingen hebben een invloed op de selectiecriteria voor het wegwielrennen.

Tokyo 2020

Na een jaar uitstel, kunnen we eindelijk zeggen dat de Paralympische Spelen stilaan dichterbij komen. Momenteel zijn onze atleten van Paralympic Team Belgium volop bezig met het bemachtigen van hun ticket om te mogen deelnemen. Het Internationaal Paralympic Committee (IPC) en het Belgian Paralympic Committee (BPC) zijn zich bewust van de moeilijke voorbereiding waarmee de atleten te maken krijgen, waaronder ook de afgelasting van bepaalde competities. Hierdoor werd beslist de selectiecriteria voor het wegwielrennen aan te passen aan de nieuwe competitiekalender.

Voor meer informatie verwijzen we graag door naar alle selectievoorwaarden met het oog op Tokyo.

Beijing 2022

Binnen een jaar vinden eveneens de volgende Paralympische winterspelen plaats. Het BPC heeft daarom geoordeeld over de selectiecriteria met het oog op Beijing 2022. Atleten die zich hiervoor wensen te plaatsen, dienen te voldoen aan de internationale voorwaarden van het IPC. Het BPC behoudt alsnog het recht om, indien noodzakelijk, Belgische selectiecriteria op te leggen voor het alpijns skiën, en dit in de volgende maanden (afhankelijk van de evolutie van de internationale competitiekalender, alsook de evolutie van de sanitaire crisis vanwege Covid-19).