Ronse is in 2025 gaststad voor het WK para-cycling op de weg

Gepost op 23 Sep. 2022

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft op zijn congres van 22 september de agenda tot 2030 goedgekeurd. Aangaande het competitieluik zal in 2025 het wereldkampioenschap para-cyling op de weg plaatshebben in Ronse (België).

Fantastisch nieuws voor de atleten van Paralympic Team Belgium. In 2025 kunnen onze wielrenners in eigen land een gooi doen naar verschillende regenboogtruien. Deze trui staat symbool voor een wereldtitel in het wielrennen. De stad Ronse wordt aangeduid als organisator voor het evenement in 2025, al is het nog wachten op de preciese competitiedata.

In de marge van de wereldkampioenschappen wielrennen in Wollongong (Australië) werd het 191e UCI-congres gehouden en bracht het er 69 UCI aangesloten nationale bonden bijeen.

Een andere belangrijke toewijzing op de UCI-kalender is de tweede editie van de wereldkampioenschappen wielrennen in 2027 die zullen doorgaan in de Haute-Savoie (Frankrijk). Deze wedstrijd brengt alle wielerdisciplines van de UCI samen, met inbegrip van het para-cycling op de weg en op de piste. De eerste editie van dit ‘Super-WK’ vindt volgende zomer, van 3 tot en met 13 augustus 2023, plaats in Glasgow.