Rolstoeltennis: Joachim Gérard wint voor derde keer de Masters

Gepost op 02 Dec. 2018

Na een lange en intense finale van de Masters rolstoeltennis was Joachim Gérard te sterk voor het nummer 1 in de wereld, de Japanner Shingo Kunieda. Onze landgenoot mag voor de derde keer de titel van dit officieuze wereldkampioenschap op zijn naam schrijven (2015, 2016, 2018).

De Masters in het rolstoeltennis startten op woensdag in Orlando (Verenigde Staten). Bij de mannen streden de 8 beste spelers ter wereld om de titel.

Voor het tornooi sprak Joachim Gérard de ambitie uit om de finale te spelen.

In de groepsfase nam onze landgenoot de maat van Franse speler Stéphane Houdet (IT-5). In de match nadien volgde er een nederlaag tegen de Argentijn Gustavo Fernandez (ITF-3). Een verdiende overwinning tegen de Japanner Sanada (ITF-9) leverde hem niettemin een plaats op in de halve finale. Hierin nam hij makkelijk afstand van de Zweed Stefan Olsson (ITF-7). Score: 6-1, 6-2.

In de finale moest Joachim Gérard alles uit de kast halen tegenover de Japanner Shingo Kunieda (nummer 1 ter wereld). Nochtans zat de Belg bij aanvang meteen heel goed in de match. De Brabander kon de eerste spelletjes zeer snel binnenhalen en zette een indrukwekkende eerste set (6-1) neer tegen een wankelende Kunieda. In het begin van de tweede set lag de match meer in evenwicht. Beetje bij beetje tankte Shingo Kunieda vertrouwen en plaatste de ballen beter. Joachim Gérard leidde met 3-1, maar Kunieda kon die achterstand ombuigen naar een 3-4 voorsprong. Wel bleef Gérards heel goed tennis spelen. De wedstrijd werd intenser en dat vertaalde zich in een tie-break. Onze landgenoot was hier mentaal iets minder sterk. De Japanner won de tweede set met 7-6.
Ook in de derde set was er veel spanning te beleven. De twee spelers waren allebei uitstekend aan het spelen en waren zeer gewaagd aan elkaar. Voor de neutrale supporters werd dit een geweldige match. Joachim wist op het einde afstand te nemen van zijn tegenstander en stevende af op de overwinning: 6-1, 6-7, 6-3.

Joachim Gérard, laureaat in 2015 en 2016, eindigde in 2017 derde op de Masters.