Rolstoeltennis : Joachim Gérard gaat voor 4e Masters-titel

Gepost op 18 Nov. 2019

De Masters, het officieuze WK, in het rolstoeltennis gaan door van 19 tot 26 november in Orlando (Verenigde Staten). Bij de mannen strijden de 8 beste spelers ter wereld om de enkeltitel, waaronder onze landgenoot Joachim Gérard. In dezelfde periode wordt er ook gestreden om de eindwinst van het Masters dubbelspel. Zowel Joachim Gérard als Jef Vandorpe zullen aantreden, met elk een andere dubbelpartner.
 
Momenteel bevindt Joachim Gérard (Ligue Handisport Francophone) zich op de 4e plaats van de ITF-ranking. Joachim Gérard, die brons veroverde op de Paralympische Spelen van Rio in 2016, won de Masters driemaal (2015, 2016 en 2018) en ook dit jaar start hij met hoge ambities.

Joachim Gérard: “Ik zit goed in mijn vel, het gevoel zit goed. Sinds september train ik met mijn nieuwe coach Damien Martinquet en samen hebben we al heel wat werk verricht. We deden enkele kleine bijstellingen, mijn tennisspel werd lichtjes aangepast, dat ik nog niet kon testen op een tornooi. We hebben ook gewerkt aan mijn mentaliteit. De laatste twee trainingsweken verliepen heel goed. Het draagt bij tot de juiste ingesteldheid. “

Masters dubbel

Uiteraard staan ook de Masters in het dubbelspel op het programma. Joachim Gérard vormt een dubbelpaar met de Zweed Stefan Olsson. In juli won het tweetal de dubbel op Wimbledon. De Vlaamse atleet Jef Vandorpe  (Parantee-Psylos) zal samen met de Nederlander Ruben Spaargaren het dubbelspel spelen.