Rolstoeltennis: België voor het eerst in halve finale World Team Cup

Gepost op 04 mei. 2017

Het Belgisch tennisteam staat in de halve finales van de World Team Cup, het equivalent van de Davis Cup in het rolstoeltennisHet won zijn groep met Spanje, Argentinië en Nederland na twee 3-0 zeges tegen deze laatste twee landen. Deze kwalificatie is de eerste in de Belgische sportgeschiedenis! 

Wegens het afhaken van Mike Denayer, die vorige week een operatie onderging, had coach Marc Grandjean vooral de ambitie zich te handhaven in de eerste wereldgroep, die bestaat uit de 12 beste landen. Uithangbord Joachim Gerard ( ITF-3) wordt er bijgestaan door Parantee-Psylos atleten Jef Vandorpe (ITF-65), opkomend talent van amper 15 jaar oud, en Gert Vos (ITF-116), die ons land vertegenwoordigde op de Spelen van 2000.

Eerste tegenstander Spanje trok op maandag met een 2-1 einduitslag het laken naar zich toe. Dinsdag schakelden de Belgen een versnelling hoger tegen de Argentijnen. Joachim Gerard en Jef Vandorpe lieten een zeer mooie en verdiende score optekenen: 3-0. Meer dan vermeldenswaardig was de overwinning van Jef Vandorpe tegen de Argentijnse nummer 21 van de wereld Ledesma. Gérard liet Fernandez (ITF-4) dan weer geen kans in een tweesetter.
 
Woensdag stond Nederland op het programma van de Belgen. Joachim Gerard en Jef Vandorpe wonnen beiden opnieuw hun enkelspel. En ook in het dubbelspel loodste het duo Vandorpe-Vos, na een zeer lange wedstrijd, de overwinning binnen voor België.
 
Op vrijdag staat België tegenover buurland Frankrijk met als inzet een finaleplaats. Onze landgenoten krijgen twee reekshoofden tegenover zich: Houdet (ITF-1) en Peifer (ITF-5).

Foto's BNP Paribas World Team Cup