Rolstoeltennis – Joachim Gérard wint de Masters voor een tweede keer op rij

Gepost op 04 Dec. 2016

Joachim Gérard (ITF-3) heeft al geruime tijd een belangrijk doel voor ogen én dat is duidelijk aan de atleet te zien, namelijk nummer één van de wereld worden. Dankzij de behaalde eindwinst deze zondag op de Masters, het officieuze Wereldkampioenschap in zijn discipline, zet hij een grote stap in die richting.

De speler uit Limelette zakte, een jaar na zijn eerste titel en amper twee maanden na het brons op de Paralympics, met vol vertrouwen af naar Londen om de Nec Wheelchair Tennis Masters aan te vatten.

Tijdens de groepsfase versloeg hij zijn drie tegenstanders vlot zonder één set te verliezen. Nochtans waren de concurrenten niet min: Hewett (de speler uit Limelette werd uigeschakeld door Hewett in de halve finale in Rio) ITF-7, Houdet ITF-1 en Peifer ITF-5.

Het was de afgelopen jaren vaak net niet voor Joachim Gérard mede door een gebrek aan mentale standvastigheid. Desondanks heeft hij zijn vastberadenheid laten opmerken in de halve finale.
Ook tegenover Olsson (ITF-6) bleef de Brabander sterk presteren. Hij blonk opnieuw uit in het duel en stond bovendien geen set toe aan zijn tegenstander. Einduitslag halve-finale: 7-5, 6-3.
 
In de finale nam Joachim Gérard het op tegen Reid, Paralympisch kampioen in Rio en momenteel het nummer 2 van de wereld.

Ondanks dat onze landgenoot de eerste en zwaarbevochte set moest toestaan aan zijn tegenstander, gaf onze landgenoot een sterke indruk. Hij nam de maat van Reid in de tweede set en liet een score optekenen van 6-4. Nadat de bordjes in evenwicht waren, bleef Joachim Gérard de druk hoog houden bij Reid. Een break bij het begin van de derde set was zijn beloning. De spelletjes gingen nadien zeer vlot wegens een Reid die helemaal zijn ritme kwijt was en plots met 4-0 achterstond. De Brit hanteerde zijn bekende stijl door zich terug fors in de match te vechten tot 5-4. Maar gelukkig loopt het in de ontknoping goed af voor de Belg. Einduitslag finale: 4-6, 6-4, 6-4.