Rolstoeltennis – Joachim Gérard strandt in de halve finale in Jambes

Gepost op 01 Aug. 2017

Na maandenlange afwezigheid door blessure, vierde Joachim Gérard zijn competitieterugkeer tijdens de Belgian Open.  Het tornooi, dat van hoogstaand niveau is (ITF reeks 1), speelde zich af van 26 tot 30 juli in Jambes (België). Joachim Gérard slaagde erin de halve finale te bereiken.

In mei dit jaar ging Joachim Gérard onder het mes omwille van een schouderblessure. De zware ingreep aan het sleutelbeen hield hem wekenlang aan de kant. Door zijn afwezigheid zakte hij enkele plaatsen in de wereldranking: van drie naar zeven. De Brabander, ondersteund door Ligue Handisport Francophone, maakte nadat hij genoodzaakt was Roland Garros en Wimbledon over te slaan zijn comeback in het tenniscircuit tijdens de Belgian Open in Jambes.

In de eerste ronde was hij een maat te groot voor de kwalificatiespeler Français Pascal Chessel (ITF 163) (6-0, 6-0). Tegenstander Diamantis (ITF 26) bood in de tweede ronde feller weerwerk aan Joachim Gérard, de Griek verloor niettemin met 6-3, 6-4. De Zuid-Afrikaan Maripa (ITF-12) was Gérards tegenstander tijdens de kwartfinale, deze gold als eerste echte test. Opnieuw kende Joachim Gérard geen moeilijkheden, eindscore: 6-0, 6-2.

Tijdens de halve finale op zaterdag nam Joachim Gérard het op tegen de nummer 4 van de wereld, Français Peifer. Ondanks de aanmoediging van de talrijke toeschouwers vond onze landgenoot nooit zijn ritme, hij ging ten onder met 6-1, 6-2.

De Argentijn Gustavo Fernandez was de sterkste in de finale en schreef zo dit tornooi voor de vierde keer op zijn naam.