Rolstoelbasketbal: de Belgen zullen voor de vijfde plaats strijden op het EK

Gepost op 22 Jun. 2018

Het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal (divisie B) vindt sinds maandag plaats in Charleroi. Het Belgische team, de Wheelchair Belgium Lions, neemt deel. Met twee keer verlies en twee keer winst tijdens de poule fase, hebben ze zich niet kunnen kwalificeren voor de halve finales. Ze zullen zaterdag de match voor de vijfde plaats spelen.

In de openingswedstrijd kwamen de Belgen uit tegen Oostenrijk, wat een spannende wedstrijd werd. Oostenrijk domineerde maar België kwam vaak zeer dicht terug.  Uiteindelijk won Oostenrijk met 72-78.

Tijdens de tweede wedstrijddag kwamen de Lions uit tegen Letland. Heersers van begin tot eind, lieten onze landgenoten de Letten geen ademruimte. Ze wonnen dan ook met een impressionante score van 44-86.

De Belgen konden vervolgens hun talenten ook tonen tegen Zweden. Onze spelers legden reeds vanaf de eerste minuten hun dominantie op. Ondanks het terugvechten van Zweden in het derde kwart bleef België standhouden. Finale sore: 51-59.

De laatste poulematch trof België Rusland. De eerste helft van de wedstrijd bleef relatief spannend. Maar vanaf het tweede deel van de match legde Rusland haar dominantie op. Ondanks de steun van het publiek verloor ons team uiteindelijk met 40-61.

België zal de wedstrijd voor de 5de en 6de plaats spelen aanstaande zaterdag om 13u15. De livestream zal u hier kunnen terugvinden.

Als winnaar van het EK divisie C in 2017 is België dit jaar mogen aansluiten bij divisie B.
Enkel de twee finalisten van deze kampioenschappen zullen een ticket bemachtigen voor de promotie naar divisie A.