Roger Habsch snelt naar tweede wereldrecord in Dubai

Gepost op 16 Feb. 2024

Op de 200 meter (klasse T51) verbeterde Roger Habsch het wereldrecord tot 00:35,74 (+2m/s). Hij sluit zo op de best mogelijke manier en samen met een deel van de Belgische atletiekdelegatie het competitieluik af in de Verenigde Arabische Emiraten.

Op een zeer snelle piste en met een gunstige wind beheerste Roger Habsch de baan van zijn wheeler prima en vestigde bijgevolg een nieuw wereldrecord op de 200 meter (klasse T51). In perfecte omstandigheden klokte de atleet van de Ligue Handisport Francophone een tijd van 35 seconden en 74 honderdsten. Hij bezit nu de records van zowel de 100m als de 200m in zijn categorie, beide gevestigd tijdens de Grand Prix van Dubai.

"We hebben enkele dagen geleden de meeting in Sharjah gebruikt om specifiek aan de bochten te sleutelen en met referentiepunten te werken. En het is waar dat hier in Dubai de zeer snelle baan ideaal is om topresultaten neer te zetten. Roger legde een zeer goede 200 meter af en de gunstige wind stelde hem in staat om zeer sterk te finishen, wat meestal zijn zwakke punt is", analyseerde Pascale Henkinbrant, de coach van de Luikse atleet en delegatieleider in Dubai.

De Belgische delegatie vertoefde enkele dagen in de Verenigde Arabische Emiraten om deel te nemen aan twee meetings. Zowel in Sharjah als Dubai maakten ze een sterke indruk. Roger Habsch (klasse T51) en Maxime Carabin (klasse T52) bevestigden hun dominantie op hun favoriete afstanden en profiteerden van de ideale omstandigheden om nieuwe wereldrecords te vestigen. Léa Bayekula bevestigde het harde werk dat ze afgelopen winter heeft verricht door haar persoonlijke records te verbeteren, net als het Europees record op de 400m (klasse T54).

"De Belgische resultaten zijn natuurlijk uitstekend, met wereld- en persoonlijke records voor de drie aanwezige wheelers. Ik denk niet dat het in België mogelijk zou zijn geweest om zulke tijden te halen, vooral niet op korte afstanden. Maar het is ook het winterse trainingswerk, met name het weerstandswerk, dat je in staat stelt om te profiteren van wedstrijden als deze", voegt Pascale Henkinbrant toe.