Platform Keep Moving : sporten om onze zorgmedewerkers te steunen

Gepost op 22 Apr. 2020

Deze lente had heel wat sportevenementen in petto voor Paralympic Team Belgium. Door de crisis ten gevolge van het Coronavirus werden heel wat organisatoren genoodzaakt hun evenementen te annuleren of uit te stellen. Maar dankzij het platform ‘Keep Moving’ kan je aan de meeste evenementen toch deelnemen, weliswaar virtueel. Door dat te doen steun je bovendien de zorgsector.

De atleten en supporters van Paralympic Team Belgium hadden heel wat sportieve evenementen in hun agenda genoteerd tijdens deze lente van 2020. Verschillende van deze evenementen worden ondersteund door partners van Paralympic Team Belgium, waaronder onder meer de AG Antwerp 10 Miles, alsook bijvoorbeeld wedstrijden van de Proximus Cycling Challenge.

Hoewel al deze evenementen werden afgelast of uitgesteld, is het toch mogelijk om virtueel deel te nemen via het platform ‘Keep Moving’. Met behulp van heel wat applicaties kunnen deelnemers op dat platform deze wedstrijden online afleggen, en dat terwijl de social distancing regels strict worden nageleefd, omdat de deelnemers gewoon van thuis uit sporten (bv. op rollen, een loopband, etc.) of alleen in openlucht. Werken ze het virtuele evenement af, dan kunnen de deelnemers bovendien hun welverdiende medaille schenken aan een zorgmedewerker.  

Deze symbolische gift kan ook vergezeld worden van een financiële gift, die gebruikt zal worden voor onderzoek.

 

Ga dus aan het sporten via :