Peter Genyn wint ook 400m in Paralympisch record en is dubbel Paralympisch kampioen

Gepost op 17 Sep. 2016

Peter Genyn heeft ook goud behaald op de 400 rolstoelsprint in de klasse T51. Voor Peter is het zijn tweede gouden medaille op de Spelen in Rio de Janeiro. Peter nam in het begin van zijn race wat afstand, maar na de eerste bocht kwam de Algerijn Berrahal erg goed opzetten. De laatste bocht van Peter was fantastisch. Hij hield stand tegen de opkomende Mexicaan Navarro in de laatste rechte lijn. Met een seconde voorsprong won Peter in een Paralympisch record: 1:20.82. Hij neemt dat record over van de Amerikaan Bart Dodson. Peter was ook al wereldrecordhouder (1:18.09). 

Het was de tiende medaille voor ons land, de vijfde gouden. In de race na hem nam ook Marieke Vervoort een medaille: brons.

Met een glimlach tot achter zijn oren kwam Peter Genyn de mixed zone binnen. Wat doet dat met een mens, dubbel Paralympisch kampioen worden? "Dat is niet slecht, hé (lacht). Het is een super zalig gevoel. Op deze Spelen heb ik het hoogst haalbare bereikt." 

Peter had het naar eigen zeggen knap lastig op zijn 400m. "In de start miste ik twee slagen en daardoor moest ik constant vechten om op snelheid te blijven. In de laatste bocht voelde ik de Mexicaan komen, maar ik ging ervan uit dat hij even hard zou doodgaan als mij. Ik ben drie keer gestorven."