Peter Genyn ontvangt het « Vlaamse Sportjuweel »

Gepost op 16 Dec. 2016

Wat een grand cru jaar voor Peter Genyn ! Naast zijn titels van Europees en Paralympisch kampioen in zijn twee disciplines (100m en 400m) kan hij nu ook de prestigieuze titel van het Vlaamse Sportjuweel aan zijn palmares toevoegen.
Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap aan een ​​atleet die uitpakte met opmerkelijke en uitzonderlijke sportieve prestaties.

Hij volgt hierbij de Olympische atleet Jaouad Achab (taekwondo) op die in 2015 de prijs in de lucht mocht steken. De Kalmthoutenaar is tevens de derde Paralympische atleet die de prijs wint. Gino De Keersmaker won in 2004 voor diens prestaties op de Spelen in Athene. Marieke Vervoort deelde in 2012 de eerste plaats met de Olympiër Hans Van Alphen voor de Spelen van Londen.

Peter Genyn is uiteraard ook Supergenomineerde voor de titel van Paralympiër van het jaar die ook dit keer uitgereikt wordt tijdens het Sportgala (georganiseerd door Sportspress, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten). Eveneens komt de sprinter in aanmerking voor de Trofee Victor Boin 2016. Een prijs die elk jaar een paralympische atleet beloont voor zijn prestaties en/of zijn sportcarrière.