Peter Genyn en Gitte Haenen ronden hun Grand Prix af in schoonheid

Gepost op 28 mei. 2018

Op de Para Athletics Grand Prix in Notwill (Zwitserland) hebben Peter Genyn (klasse T51, rolstoelsprint) en Gitte Haenen (T63, protheseloopster) een nieuw wereldrecord geplaatst op de 400 meter, een niet-paralympische discipline. 

De Kalmthoutse rolstoelsprinter Peter Genyn reed op de 400 meter naar een wereldrecord: 1.17.21, in zeer warme omstandigheden. Genyn gaf de voorbije twee dagen al blijk van zijn topvorm. Vrijdag knalde hij naar zijn tweede beste tijd ooit op de 200 meter en gisteren reed hij een wereldrecord op de 100 meter. Peter is ook de regerende Paralympische en wereldkampioen op de 400 meter. De discipline staat niet langer op het paralympisch programma, want die maakt plaats voor de 200 meter.

Kort na hem kwam Gitte Haenen aan de start van haar 400 meter. In de T63-klasse liep de protheseloopster naar 1:24.12, een nieuw wereldrecord! Ze stelde haar vorig record scherper met meer dan vier seconden (1:28.76). Ook in Gittes klasse is dit geen paralympisch nummer. 

De Grand Prix zit erop. Met drie wereldrecords en volle koffer PR’s en BR’s mag de delegatie terugblikken op een erg geslaagde campagne! Iedereen was op de afspraak op de belangrijkste voorbereidingswedstrijd voor het Europees kampioenschap in Berlijn. Dat EK vindt van 20 tot 26 augustus plaats in Berlijn (Duitsland). 

Over een aantal dagen starten de atleten aan de Swiss Nationals.