Peking 2022: Rémi Mazi 23ste in de slalom, einde van de Winterspelen

Gepost op 13 Mar. 2022

Mooie afsluiter voor ons land op de winterspelen van Peking, waar Rémi Mazi op de 23ste plaats eindigde in de slalom bij de staande mannen. De Fransman Arthur Bauchet pakte goud, voor China (Jingyi Liang) en Nieuw-Zeeland (Adam Hall).

Laatste dag vandaag op de Paralympische Spelen en laatste dag voor de alpineskiërs in Yanqing. Na de dames gisteren kwamen vandaag de heren aan de start van de slalom. Rémi Mazi, met startnummer 57, moest na de eerste, technische run tevreden zijn met een 32ste plaats op de ijzige en intussen versleten piste.

In run twee nam Mazi een uitstekende start en werd zijn doorzettingsvermogen beloond, want met een mooie 23ste plek slaagde hij in zijn opzet om een plaats in de top-25 te bemachtigen op deze Spelen.

« Deze ochtend was het niet goed. Ik hield teveel in en haalde mijn beste niveau niet. Ik reageerde vaak een tikkeltje te laat. Dat wilde ik rechtzetten in de tweede run, wat me is gelukt. Ik eindig 23ste en ben hier toch tevreden mee, ook al betreur ik mijn aanpak in de eerste run. De piste was veeleisend, zeer stijl en vol ijs. Ik ben blij te hebben gevochten tot het eind, » aldus Rémi.

Tevredenheid troef dus in het Belgische kamp bij het afsluiten van deze Spelen van Peking, waar binnen enkele uren de sluitingsceremonie van start gaat. Linda Le Bon en Ulla Gilot zullen de Belgisch vlag het stadion binnendragen.

« Ik hoop dat de prestaties van onze atleten en de Spelen in het algemeen andere sporters zullen inspireren om een sportief avontuur aan te gaan, » sluit Anne d’Ieteren, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee, af.