Peking 2022 : 7e plek voor duo Le Bon – Gilot in Super-G

Gepost op 06 Mar. 2022

Op dag twee van deze Paralympische Spelen stond met de Super-G de tweede snelheidsproef op het programma van de slechtziende alpineskiester Linda Le Bon en haar gids Ulla Gilot. Ze moesten tevreden zijn met de zevende plek. De overwinning was voor de Slovaakse Alexandra Rexova, die de Britse Menna Fitzpatrick en de Chinese Danqing Zhu te snel af was.

Na hun 6e plek in de afdaling op dag 1 in Peking, wilden Linda Le Bon en Ulla Gilot de kloof met de top dichten tijdens de Super-G. Maar ook al was het tijdsverschil kleiner, moest het duo genoegen nemen met een zevende plek.

Op een steeds moeilijker en zeer ijzig parcours, ten gevolge van de zachte omstandigheden in Yanqing, was het een uitdaging om het tracé niet te verliezen. Grote favoriete Farkasova, gisteren nog goed voor goud, was het belangrijkste slachtoffer met een val halfweg. Linda Le Bon en Ulla Gilot namen op sommige stukken weinig risico’s, hetgeen hen de kans ontnam om dichter bij het podium te eindigen.

« Net als gisteren was het een moeilijk en verraderlijk parcours, zeker op bepaalde stukken. Het technische tracé vereiste variatie in ons skiën. Onze onderlinge communicatie gaat steeds beter, maar een mirakel zit er niet in. Ik volg de instructies van Ulla zo goed ik kan op, maar plots versnellen is moeilijk. Bij het skiën zoek je de limieten op. Het is een moeilijk evenwicht om te vinden, want als je ze overschrijdt, kan het snel voorbij zijn en slecht aflopen, » aldus Le Bon.

Programma aangepast door weersomstandigheden

Geen rust voor Linda en Ulla: door de stijgende temperaturen is de Super Combiné, aanvankelijk gepland op 8 maart, vervroegd naar morgen 7 maart, vanaf 9:30 uur lokale tijd. De Super Combiné combineert 2 parcours: een Super-G in combinatie met één Slalomreeks.