Paralympische beweging lanceert ‘Paralympic Team Belgium’

Gepost op 14 Sep. 2018

De Paralympische beweging is vandaag verzameld in het Brusselse Jubelpark voor de lancering van haar nieuwe identiteit : Paralympic Team Belgium. Zonet werd de lanceringscampagne rond het Team voor het eerst gedeeld met het grote publiek.
 
Zoals eerder deze week aangekondigd, lanceert de Paralympische beweging met trots een nieuw merk : ‘Paralympic Team Belgium’. Deze nieuwe identiteit, waarmee de beweging naar een grotere herkenbaarheid en een breder draagvlak voor G-sport streeft, wordt vandaag officieel gelanceerd tijdens de Paralympic Team Belgium Day. Dit evenement vormt deel uit van het jaarlijkse Sportfeest van Brussel, georganiseerd in het kader van de autoloze zondag.
Om 12:30 uur verzamelden atleten, politieke en sportpersoonlijkheden alsook supporters in het paralympisch dorp, dat ter gelegenheid van deze lancering werd opgetrokken aan de triomfbogen van het Jubelpark.

De promotiespot (30’) waarmee dit team wordt bekendgemaakt, werd zonet voor het eerst gedeeld met het publiek.

Nieuw logo

Met een nieuw merk lanceert de Paralympische Beweging uiteraard een nieuw logo. Het logo weerspiegelt de toewijding van onze atleten en het dynamische karakter van de Paralympische Beweging. De ‘Agitos’ staat onderaan, want de waarden van de internationale paralympische beweging (moed, vastberadenheid, inspiratie en gelijkheid) blijven ook de basisdrijfveren vormen voor Paralympic Team Belgium.  
Alle communicatiekanalen van het Belgian Paralympic Committee worden vanaf 17 september a.s. die van Paralympic Team Belgium.

“De atleet staat centraal, maar inspireert onze hele maatschappij.”

Anne d’Ieteren, voorzitster van het Belgian Paralympic Committee: “Sinds de Paralympische Spelen van Rio 2016 hebben wij grondig nagedacht over onze identiteit. Wij willen Paralympic Team Belgium naar voren schuiven op elk niveau van onze beweging en zijn ervan overtuigd dat dit zal leiden tot een sterker imago bij onze Belgische samenleving. De Paralympische Beweging wil de atleet centraal zetten bij alle activiteiten die het onderneemt, en stelt alles in het werk opdat de Paralympiërs onze maatschappij kunnen inspireren dankzij hun sportieve prestaties. Door vanaf nu als Paralympic Team Belgium naar buiten te treden, zullen de waarden die gekoppeld worden aan onze atleten des te meer afstralen op onze organisatie. Bovendien geven we de G-sportfederaties (Parantee-Psylos en Ligue Handisport Francophone), die de topsporters detecteren en begeleiden naar de top, de visibiliteit die ze verdienen. Zij zullen zich immers veel meer dan ervoor als dé fundamenten van dit Team kunnen profileren.