Paralympisch bezoek in Dynamisch Zitlabo van Thuiszorgwinkel

Gepost op 29 mei. 2016

Het Belgian Paralympic Committee kreeg op 18 mei een rondleiding in het Dynamisch Zitlabo van partner Thuiszorgwinkel. Niet alleen om er de ruime keuze rolstoelen en handbikes te bewonderen. Dé trekpleister was een demonstratie waarbij werd getoond hoe met de hulp van onder meer een rolstoelweegschaal en drukmeetmatten rolstoelen op maat van de gebruiker worden afgesteld. Het in mobiliteitsoplossingen gespecialiseerde Thuiszorgwinkel is al sinds 2011 partner van BPC.

Marc Vergauwen, secretaris-generaal van het Belgian Paralympic Committee en voorzitter van Parantee, en Olek Kazimirowski, delegatieleider voor Rio, zagen hoe innovatie centraal staat in het werk van Thuiszorgwinkel. Met het oog op de Paralympische Spelen kan het Paralympic Team Belgium beschikken over de meest moderne producten en oplossingen om in Rio in optimale omstandigheden te kunnen presteren. In het partnership met Thuiszorgwinkel zit immers een belangrijk jaarlijks aankoopbedrag voor BPC en de liga’s vervat.

Dynamisch Zitlabo voor extra comfort

Thuiszorgwinkel biedt personen met beperkte mobiliteit een unieke service op maat. Eregasten Peter Genyn (tweevoudig wereldkampioen rolstoelsprint) en Jef Vandorpe (nationaal juniorenteam rolstoeltennis) kregen tijdens het bezoek een gedetailleerde uitleg over de verschillende tools die Thuiszorgwinkel gebruikt en aanbiedt. Zo biedt het nieuwe zitlabo in Roeselare de mogelijkheid om via softwareondersteunde sensoren de verschillende drukpunten van een lichaam op een stoel te analyseren. Op basis van de meetresultaten kunnen de specialisten en mobiliteitsverstrekkers van Thuiszorgwinkel aan de gebruiker vervolgens een reeks aanpassingen of accessoires voorstellen om hun rolstoel zo persoonlijk, comfortabel en gebruiksvriendelijk te maken.

Geïnteresseerd in een test in het Dynamisch Zitlabo?
Neem contact op met Thuiszorgwinkel via het nummer 015 28 61 18.
Meer info op
www.thuiszorgwinkel.be.