Paralympic Team Belgium wil Belgen inspireren in tijden van corona (video)

Gepost op 09 Apr. 2020

Het Belgian Paralympic Committee heeft vandaag een video op zijn sociale media gedeeld. Hiermee wil het de bevolking een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Dankzij hun parcours en hun sportprestaties zijn de paralympische atleten vandaag immers meer dan ooit een inspiratiebron voor de Belgen.

“We hadden een grootschalige communicatiecampagne gepland, waarmee we de Belgische maatschappij wilden aansporen om tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo 2020 voor Paralympic Team Belgium te supporteren”, aldus Anne d’Ieteren, voorzitster van het Belgian Paralympic Committee. “Door het uitstel van de Spelen hebben we beslist om ook onze campagne naar een latere datum te verschuiven … Maar al snel groeide het verlangen om toch een boodschap te sturen in deze crisisperiode.”
 
“Onze atleten inspireren ons elke dag in ons werk. Zij komen in hun leven voor talloze uitdagingen te staan, die soms onoverkomelijk lijken. En toch doorstaan ze deze beproevingen met glans. Hun voorbeeld kan ons vandaag veel kracht geven.”
 
“Onze missie: ‘het BPC wil de paralympische atleten de mogelijkheid bieden om uit te blinken en via hun sportprestaties een bron van inspiratie te zijn voor de Belgische maatschappij’. In tijden als deze is die missie belangrijker dan ooit.”