Overlijden van Kenny Verbraekel

Gepost op 25 Nov. 2021

Met grote droefheid hebben wij het overlijden van Kenny Verbraekel vernomen, van wie wij veel te vroeg afscheid moeten nemen. Hij overleed op zondag 21 november op 39-jarige leeftijd. Geëngageerd op vele vlakken en met zijn ongelofelijke innemende persoonlijkheid, was Kenny op vele manieren een prachtige ambassadeur voor de G-sport in België.

Als internationaal Powerchair Hockey speler, als bocciaspeler, maar ook als sporter in andere sporten beoefend met een elektrische rolstoel, deinsde Kenny er niet voor terug om zich ook in te zetten voor organisaties en doelen waarin hij geloofde.

Hij was bestuurder van zijn club Somival, medeoprichter van de Powerchair Hockey Foundation en lid van het competitiemanagement bij Parantee-Psylos. Op 3 september was hij ook aanwezig om de Paralympische atleten, die reeds teruggekeerd waren uit Tokio, aan te moedigen, en om getuige te zijn van de overwinning van Peter Genyn op de 100m, alsook de mooie 3e plaats van Roger Habsch. Zo was hij nu eenmaal, geëngageerd in alles wat hij ondernam en fervent supporter als hij zelf niet op het veld stond.

Vandaag zou hij starten op zijn allereerste internationale bocciawedstrijd, op het Europees Kampioenschap in Sevilla, nadat hij zich zo had ingezet om dit te bereiken. We twijfelen er niet aan dat hij zijn medespelers zal bijstaan in hun gedachten.

Het Belgian Paralympic Committee wenst haar diepste medeleven te betuigen aan zijn familie en vrienden. 

Er werd er ook een rouwregister geopend zodat iedereen, die dit wenst, zijn sympathie kan betuigen aan de getroffen familie: https://www.uitvaartenderas.be/condoleren/kenny-verbraekel/693979

Het ga je goed Kenny, bedankt voor alles!