Now is the time to stare

Gepost op 16 Apr. 2021

Staar naar onze Paralympiërs omwille van hun prestaties 

Paralympic Team Belgium lanceert vandaag, vrijdag 16 april 2021, de video van haar ‘Now is the time to stare’-campagne die wil aankaarten dat mensen met een beperking nog vaak worden aangestaard in het straatbeeld. In aanloop naar de Paralympische Spelen in Tokyo die op 24 augustus beginnen, wil deze campagne vragen om de aandacht te vestigen op de straffe prestaties van onze Belgische Paralympiërs en alle andere mensen die ondanks hun beperking tot grootse dingen in staat zijn.

Deze campagne zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van de spelers van de Nationale Loterij en de partners van Paralympic Team Belgium.

Ontdek de video:

De Belgische Paralympiërs zijn in volle voorbereiding op de Paralympische Spelen die in de zomer in Tokyo doorgaan. Ze trainen elke dag om in Japan op medaillejacht te gaan in disciplines als wielrennen, tafeltennis, boccia of goalball. Helaas worden mensen met een beperking zoals zij nog te vaak nagestaard omwille van hun beperking, terwijl het beeld van de talentvolle doorzetters die ze zijn, nog niet genoegzaam bekend is. Daarom lanceert Paralympic Team Belgium haar ‘Now is the time to stare’-campagne.

Daarmee wil het oproepen om verder te kijken dan de beperkingen waarmee personen zoals onze Paralympiërs dagelijks moeten leven. De Paralympiërs krijgen hier zelf mee te maken, maar willen tegelijk ook een lans breken voor andere mensen die met een beperking leven want ook die mensen krijgen jammer genoeg nog dagelijks met starende blikken te maken. Het zijn veelal blikken die veroordelen of medelijden tonen en daar willen we graag verandering in brengen.

Video online delen

Onze atleten verdienen alle steun op hun weg naar eremetaal en willen aangemoedigd worden, net als hun collega-Olympiërs. Daarom wil Paralympic Team Belgium de ‘Now it’s time to stare’-video als een (Olympisch) vuurtje verspreiden en een oproep doen om onze atleten aan te staren op hun gloriemoment, wanneer ze straks een gooi naar goud doen. 

“Onze Paralympiërs zijn stuk voor stuk topsporters die leven voor hun sport”, zegt Anne d’Ieteren, voorzitter Belgian Paralympic Committee. “Daarvoor verdienen ze heel veel respect en erkenning, maar helaas wordt er soms ook nog een beetje op hen neergekeken. Een jammerlijk maatschappelijk issue waar ook andere mensen met een beperking nog dagelijks mee worden geconfronteerd. Daar willen we met deze actie verandering in brengen.”

Jullie kunnen ons helpen! Hoe? Door de video massaal te liken en te delen op Facebook (Paralympic Team Belgium)Instagram (@paralympicteambelgium) en Twitter (@BEParalympics) en ons daarbij de taggen in jullie publicaties. Aarzel ook zeker niet gebruik te maken van de oogjes-emoji –die een belangrijke rol zal spelen in deze campagne– en jullie contacten aan te moedigen hetzelfde te doen.

Allen samen kunnen we van deze lancering een succes maken en er voor zorgen dat de campagne een blijvende impact kan hebben op de perceptie van onze samenleving tegenover personen met een beperking!