Nieuw wereldrecord voor Peter Genyn op 100 meter rolstoelsprint

Gepost op 26 mei. 2018

Op de World Para Athletics Grand Prix in Notwill (Zwitserland) reed Peter Genyn naar een nieuw wereldrecord op de 100 meter rolstoelsprint. In 20”07 kwam hij als eerste over de streep. Net als op de 200 meter haalde hij het vlot voor zijn Finse rivaal Toni Piispanen. De magische grens van de 20 seconden is nu erg dichtbij. “Als vertrouwensboost kan dit wel tellen.”
 
De Kalmthoutenaar was erg opgetogen na zijn race. “Fysiek ben ik echt dik in orde en de omstandigheden zijn hier ideaal. Er was weinig wind en de baan is erg snel”, aldus Genyn. “Als vertrouwensboost kan dit wel tellen. ’t Was echt perfect. Ik heb deze winter een enorme stap gezet door mijn trainingsschema aan te passen in overleg met de trainer en de topsportcoördinator. Dat loont nu.”
Over de magische grens van de twintig seconden blijft Peter kalm. “Iedereen vraagt ernaar, maar eigenlijk ben ik er niet echt mee bezig. Het zou wel mooi zijn, want als eerste onder die grens duiken, dat pakt niemand jou nooit meer af.”
 
Peter Genyn verkeert in bloedvorm en die verzilverde hij eerder deze maand al in een wereldrecord op de 100 meter (20”41) in Brugge. Gisteren snelde hij op de 200 meter naar zijn tweede beste tijd ooit en liet hij al zijn concurrenten ver achter zich. Morgen komt Genyn in actie op de 400 meter rolstoelsprint

Foto© Team Urs Sigg