Nieuw wereldrecord op de 200m voor Maxime Carabin

Gepost op 05 Feb. 2024

Op maandag 5 februari kon wheeler Maxime Carabin tijdens de International Open Para Athletics Meeting in Sharjah (Verenigde Arabische Emiraten) zijn wereldrecord op de 200m (klasse T52) opnieuw wat scherper stellen. Als huidig wereldrecordhouder (0:29.90) reed hij een enorm snelle tijd van 0:28.53 (-1,2 m/s)*, waarmee hij meer dan een seconde beter deed.

Het jaar 2023 was reeds zo goed als perfect, met twee wereldtitels en verschillende wereld- en Europese records. 2024 kon dus niet beter van start gaan voor Maxime Carabin.

« Mijn chrono verbeteren was een doel, na twee goede stages voorbije winter », reageert de atleet van de Ligue Handisport Francophone na afloop van zijn wedstrijd. « Ik had meteen een heel goed gevoel bij aankomst in Sharjah. Ondanks de lange reis en veel wind op de piste, reed ik goed, dus was ik ambitieus. Mijn 100m van gisteren was wat teleurstellend, dus ik ben heel blij met mijn wedstrijd van vandaag, waar ik echt een goede tijd wou neerzetten. Ook morgen zal ik op de 400m proberen te bevestigen. »

Ook de andere aanwezige wheelers, Léa Bayekula en Roger Habsch, tonen hun goede vorm op de piste van Sharjah. Dit weekend kon Léa Bayekula (klasse T54) haar persoonlijke records op de 100m en 800m verbeteren, terwijl ook Roger Habsch (klasse T51) een hele goede tijd kon rijden op zijn 100m ondanks een stevige tegenwind.

We kunnen dus spreken van een heel goede seizoenstart voor onze vertegenwoordigers in Sharjah, net voor de start van de World Para Athletics Grand Prix en de aankomende Paralympische Spelen in Parijs deze zomer (28/08 tot 08/09/2024).

*Het record van Maxime Carabin zal verstuurd worden naar het International Paralympic Committee,  de internationale koepel van World Para Athletics, ter controle. De homologatie kan enkele dagen in beslag nemen.