Nationale team goalbal is geselecteerd voor de Paralympische Spelen van Tokyo 2020

Gepost op 13 Mar. 2020

De Raad van Bestuur van het Belgian Paralympic Committee, soeverein voor wat betreft de Belgische selecties voor de Paralympische Spelen, bevestigde zonet de selectie van het nationale herenteam goalbal.

De Belgian Bulls, die na selecties voor Peking 2008 en Londen 2012 nipt de Spelen van Rio 2016 misten, zullen dus opnieuw van de partij zijn op de Spelen van Tokyo. Het team verzekerde zich reeds in 2018 van een ticket door een podiumplaats te veroveren op de wereldkampioenschappen (meer info over hun bronzen medaille op dat WK hier).

Hoofdcoach Johan De Rick zal de 6 namen van het team in juli bekendmaken.
 
Ter herinnering : goalbal is een paralympische sport voor sporters met een visuele beperking. Elk team bestaat uit drie veldspelers. Met een onderhandse worp tracht men de rinkelbal in het doel van de tegenstander te werpen. De tegenpartij probeert de bal op het gehoor te lokaliseren en uit het doel te weren met het lichaam. Er bestaat geen Olympische variant.

BPC ontvangt slot voor team para-equestrian
 
Het andere goede nieuws komt uit de paardensport. De sterke resultaten van onze ruiters, ook recent nog sinds het begin van dit jaar, hebben ons land een slot (plaats) opgeleverd voor het uitsturen van een nationaal team. Dat betekent dat het Paralympic Team Belgium 4 ruiters in zijn rangen zal tellen, het maximum.
 
De vier namen zullen bekend gemaakt worden in de maand juli, na afloop van de individuele selectieprocedure van het Belgian Paralympic Committee (lees meer).