Mijn beperking? Jouw benen...

Gepost op 12 Mar. 2024

...tenzij je ze gebruikt om voor ons te komen supporteren in Parijs!

Wat onze atleten hindert in het actief zijn op het hoogste niveau is niet altijd wat we denken dat het is. Iedereen kan bovendien een rol spelen om ervoor te zorgen dat de prestaties van de Belgische paralympiërs in Parijs opvallen. Dat is de boodschap van de Paralympic Team Belgium-campagne voor de Paralympische Spelen van Parijs 2024, gelanceerd op woensdag 13 maart 2024.

Het doel van de campagne voor de Spelen van Tokio was om het evenement in de kijker te zetten, om het meer bekendheid te geven en om mensen aan te moedigen om naar onze atleten te kijken wanneer ze alles geven in competitieverband, in plaats van ze aan te staren in het dagelijkse leven.

De campagne voor Parijs gaat een stap verder en mikt op steeds meer betrokkenheid. In tegenstelling tot de verborgen camera van Tokio hebben we besloten om ons rechtstreeks tot de kijker te richten. In een video leggen onze atleten aan het grote publiek uit dat de problemen, de beperkingen, die ze ervaren wanneer ze op het hoogste niveau actief zijn niet noodzakelijk de beperkingen zijn waaraan de mensen denken. Hun limieten zijn de limieten die het grote publiek bepaalt. Maar de oplossingen zijn uiteindelijk ook eenvoudig. En vooral, iedereen kan een rol spelen om ervoor te zorgen dat de prestaties van de Belgische atleten opvallen en een bron van inspiratie kunnen zijn voor de hele maatschappij.

Aangezien de Spelen dicht bij huis plaatsvinden, zijn we zo goed als verplicht om het publiek aan te zetten om ter plaatse voor Paralympic Team Belgium te gaan supporteren en de sfeer van het evenement te gaan opsnuiven!

"Volgens studies van onderzoeksbureau Nielsen hebben bijna 7 op 10 Belgen een positiever beeld van mensen met een beperking nadat ze onze atleten in actie hebben gezien. Het zou zonde zijn om hier niet van te profiteren, nu onze atleten komende zomer bijna op eigen bodem zullen presteren", aldus Marc Vergauwen, voorzitter van het Belgian Paralympic Committee.

Ontdek de campagneclip:

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen?

Jullie willen Paralympic Team Belgium in de aanloop naar Parijs een duwtje in de rug geven en jullie vragen zich af hoe jullie ons kunnen helpen? Dat kan zeker! Hoe? Door deze video te liken en te delen met jullie contacten via onze Facebook- en Instagram-accounts (@paralympicteambelgium) en Twitter (@BEParalympics) en door ons te taggen in jullie posts.

Laten we allemaal samen van deze campagne een succes maken!