Michelle Franssen pakt vijfde plaats op 200m wisselslag

Gepost op 17 Sep. 2016

Michelle Franssen behoort ook op de 200m wisselslag tot de absolute wereldtop! In de finale behaalde ze een vijfde plaats met een persoonlijk record: 2:36.54. 

De zwemster uit Overpelt plaatste zich in de ochtendsessie met een tijd van 2:37.31 voor de finale. Een knappe prestatie van Franssen want zo bereikte ze op alledrie de nummers waaraan ze deelnam ook een plek bij de beste acht. 

In de finale vertrok Michelle erg snel. Ze had de derde starttijd en kon in de eerste vijftig meter bij de top drie aanklampen. Vlinderslag en onderwater glijden zijn dan ook haar specialiteit. In de tweede lengte (rugslag) moest ze wat afstand prijs geven, maar Michelle lag mooi in vierde positie. Na het keerpunt zwom ze in haar schoolslag iets trager dan de Nederlandse Toeters en de Zweedse Lindberg. Het werd dus een nek-aan-nek race in de laatste vijftig meter vrije slag. Michelle moest nog een plaats toegeven, de Zweedse kwam er nog over, en zo eindigde onze landgenote vijfde.   

Michelle Franssen groeide doorheen het zwemkampioenschap. "Ik eindig hier vandaag op enkele hondersten van een seconde van de vierde plaats", zei ze fier. "Ik ben dus super tevreden, ook al hoopte ik op die vierde plaats. Maar dit was de race van mijn leven. Het is fijn dat ik mijn persoonlijk record kon breken."

Naast haar staat een trotse trainer Greg Planckaert. "Michelle heeft erg goed gezwommen. Op het einde merk je dat ze nog wat inhoud tekort heeft om die afstand vol te houden, maar dat hadden we verwacht. We hebben de afgelopen jaren vooral aan de basis gewerkt. De komende jaren zullen we beginnen specialiseren. We gaan ons beginnen focussen op specifieke slagen. Naarmate de Spelen vorderden ging ze ook steeds beter presteren en dat lag ook in de lijn van onze verwachtingen."

En welke gekke daad doet de coach bij dit resultaat? "Geen", lacht Greg. Michelle countert: "Hij heeft me wel al twee knuffels gegeven en dat is hoogst uitzonderlijk (lacht)."