Michèle George op top van haar kunnen, Manon Claeys pakt weer brons

Gepost op 09 Sep. 2023

De Europese kampioenschappen G-dressuur in Riesenbeck (Duitsland) werden vandaag afgesloten met de Freestyle Test. Net als in de individuele proef behaalden Michèle George (Grade V) en Manon Claeys (Grade IV) met goud en brons twee nieuwe medailles voor België.

Na de individuele proef en de team test stonden op de Europese kampioenschappen de acht besten per categorie aan de start van de freestyle test. En voor België betekende dit dat alle vier onze atleten en hun paard aan de competitie mochten deelnemen.

Barbara Minneci en Stuart (Grade III) waren de eerste die in actie kwamen in de ochtendsessie. Met een score van 73,487% strandden ze op enkele puntjes van het podium op een vierde plaats.

Kevin Van Ham en Eros van Ons Heem openden de competitie in de Grade V en legden beslag op de zevende plaats (73.335%), een categorie die door Michèle George en Best of 8 (81.275%) werd gedomineerd. Het gouden duo voegde een nieuwe lijn toe aan hun palmares met een nieuwe Europese titel, net als in de individuele proef op woensdag. 

Manon Claeys en Katharina Sollenburg sloten de mooie dag voor België af met een voor hen tweede medaille in de Grade IV. 78.025% was goed voor brons, nadat ze eerder ook die medaille behaalden in de individuele proef.

“Ons EK zit erop. Ik ben enorm tevreden met de prestaties van Koekie. Ik wil iedereen bedanken die mij geholpen heeft, want dit was weer een teamprestatie. Door een verstoorde voorbereiding was ik helemaal niet fit, maar dit doet deugd. Mijn merrie is nog jong, dus we kunnen nog veel progressie boeken richting Parijs. The best is yet to come.”

De ruiters van Paralympic Team Belgium keren terug naar België met vier medailles, waaronder twee titels, en veel vertrouwen met oog op de Paralympische Spelen van Parijs 2024 waarvoor ons land reeds geplaatst was. Er bestaat geen twijfel over dat ze daar met ambitie aan de start zullen staan.