Michèle George en Manon Claeys: goud en brons op EK para dressuur

Gepost op 06 Sep. 2023

Op het Europees kampioenschap dressuur in Riesenbeck (Duitsland) openden Manon Claeys (brons) en Michèle George (goud) de medailleteller voor België tijdens de tweede competitiedag in de individuele proeven. “Na een moeilijke seizoensstart doet dit veel deugd”, aldus Michèle George.

Met 30 graden is het bakken in Riesenbeck, maar dat weerhield onze amazones niet om zich te onderscheiden. Manon Claeys was een van de eersten die op woensdag in actie kwam in de individuele test (Grade IV), samen met haar paard Katharina Sollenburg. De amazone behaalde met 73,44% een knappe score, die na lang in spanning wachten goed bleek voor een bronzen EK-medaille.

Manon Claeys: dankzij het werk van een gans team

Ik ben enorm tevreden”, zegt de Amazone uit Maldegem (G-sport Vlaanderen) alvorens ze naar de podiumceremonie trok. “Niet alleen ik, maar de hele ploeg verrichte fantastisch werk. Mijn voorbereiding was allesbehalve ideaal, maar ik werd door heel wat personen rondom mij goed omkaderd. Deze medaille is dus niet enkel die van mij, maar ook van hen. Dit belooft voor Parijs 2024.

Even daarna mocht Michèle George (Grade V, met Best of 8) zich in de dressuurring begeven. Als grote favoriete startte zij aan de individuele proef en met 76,308% deed ze haar status alle eer aan, ook al kwam de Nederlander Frank Hosmar erg dichtbij met 76%. “Ik ben enorm tevreden met deze score. Het seizoen begon moeilijk met een val van mijn paard en enkele weken inactiviteit in april. Dit is pas mijn tweede wedstrijd van het jaar, maar desondanks waren we op de afspraak, top!

Kevin Van Ham (G-sport Vlaanderen) zette ook een knappe score neer in de Grade V. Met zijn paard Eros Van Ons Heem behaalde de ruiter uit Tielt-Winge 71,231% en daarmee eindigde hij op de achtste plaats.

In Grade III vond de individuele proef plaats op dinsdag 5 september. Barbara Minneci (Ligue Handisport Francophone) en haar paard Stuart hadden lang zicht op een bronzen medaille, maar haar Deense en Frase collega’s deden uiteindelijk nog beter, waardoor ze met 69.333% op een zesde plaats eindigde.

Raadpleeg hier het volledige programma en de resultaten.