Masters tennis: Joachim Gérard haalt finales enkel- én dubbelspel

Gepost op 24 Nov. 2019

Op de Masters rolstoeltennis haalde Joachim Gérard het zonet in de zijn halve finale van Gustavo Fernandez, het nummer 1 van de wereld. Net als in het dubbelspel mag hij zich dus ook in het enkelspel opmaken voor de titel. Gisteravond (Belgische tijd) haalde hij het met zijn dubbelpartner Stefan Olsson van landgenoot Jef Vandorpe en diens Nederlandse collega Ruben Spaargaren.
 
Joachim Gérard zal op de Masters rolstoeltennis, die nog tot dinsdag in het Amerikaanse Orlando plaatsvinden, zowel in het enkelspel als het dubbelspel de finale spelen. Hij won zonet zijn halve finale in 2 sets van de Argentijnse nummer 1 van de wereld Gustavo Fernandez: 6-3, 6-3. Voor Joachim Gérard is het maar liefst de vierde finale in vijf jaar. De afgelopen vier jaar pakte hij driemaal de wereldtitel.
 
In de finale, die dinsdag gepland staat, wacht Alfie Hewett. Hewett hield Gérard op de Spelen van Rio 2016 nog uit de finale.
 
Ook in het dubbelspel zal Joachim mogen strijden voor het goud. Met zijn dubbelpartner Stefan Olsson speelde hij in de halve finales bijzonder sterk tegen het jonge duo Jef Vandorpe/Ruben Spaargaren. Het werd 6-2, 6-1. De finale, tegen het Franse duo Houdet-Peifer, staat morgen geprogrammeerd.

Officiële website & livestream.