Masters rolstoeltennis : Joachim Gérard pakt vierde wereldtitel

Gepost op 26 Nov. 2019

Joachim Gérard versloeg zonet Alfie Hewett in de finale van de Masters rolstoeltennis. Na zijn zilveren medaille in het dubbelspel gisteren, voegde hij een vierde titel in vijf jaar toe aan zijn palmares (2015, 2016, 2018, 2019).
 
De Masters rolstoeltennis lopen vandaag op hun eind in Orlando (VS). Het was een grand cru editie voor Paralympic Team Belgium. De finale van het enkelspel moest vandaag de apotheose worden, na een zilveren medaille voor Joachim Gérard in het dubbelspel – samen met zijn Zweedse partner Stefan Olsson – en een mooie vierde plaats in het dubbelspel voor Jef Vandorpe, aan de zijde van de Nederlander Spaargaren.
 
Joachim Gérard (ITF4) zette de kers op de taart door voor de vierde maal in vijf jaar de titel te veroveren. In de finale was hij dominant en duidelijk een maatje te sterk voor de vice-Paralympische kampioen Alfie Hewett (ITF6). Het werd 6-3/6-2.
 
De Waals-Brabander was uiteraard door het dolle heen na zijn vierde overwinning in evenveel finales in de afgelopen jaren : « Ik ben bijzonder gelukkig, want het is nooit makkelijk om een titel te verdedigen. Het was een intense wedstrijd, waarin Alfie vrij nerveus was. We maakten beiden veel fouten. Ik heb geprobeerd kalm te blijven, geconcentreerd op mijn spel, en maakte de punten wanneer het moest. Ik ben echt gelukkig met deze overwinning, want het is mijn enige titel in 2019. Ik kan niet wachten om beter te doen in 2020. Ik werkte de afgelopen periode veel met mijn nieuwe coach (Martinquet, red.) en ben zeer tevreden met het resultaat. »
 
Deze overwinning laat uiteraard opnieuw het beste verhopen voor de Paraympische Spelen van Tokyo, die volgend jaar in augustus van start gaan. Het is dit jaar ook de 23ste medaille voor Paralympic Team Belgium tijdens EK’s en WK’s in sporten die op het programma staan van de Paralympische Spelen.